Højby Akademiet i Sognehuset

Underviser: Fhv. museumsinspektør Jens Riis Larsen

Pris 930/800 kr. for 15. mødegange i alt 45 timer


Fortid - nutid - fremtid

Filosoffen Georges Santayana sagde: "Dén, som ikke vil lære af historien, er dømt til at gentage dens fejltagelser." Så lad os se, om vi kan lære noget relevant.

Hvad er det i grunden, der skaber samfundsudviklingen? Kan vi lære af vore fælles erfaringer, eller sker tingene henover hovederne på os? 

Hvordan har verden ændret sig gennem historien og hvordan har den ændret sig i din egen levetid?

Vi vil i løbet af foråret gennemgå en række af de mest afgørende - og sommetider overraskende - begivenheder, der har forandret samfundet og samtidig se, om dine egne erfaringer kan hjælpe os til at finde "den røde tråd”. 

 

6. marts

Renæssancemennesket.

Renæssancens ideal var grundlæggende anderledes end vor tids ideal. Bedre eller dårligere? 

I hvert fald blev en række grundsten lagt til den udvikling der har ført os frem til nutidens verden - både på ondt og godt. Vi ser på store skikkelser og afgørende begivenheder i denne utroligt indflydelsesrige periode.


13. marts

Styreformer.

Alene i Danmark har vi haft Adelsvælde, Enevælde og flere varianter af Demokrati. Hvorfor har udviklingen ført os så vidt omkring og hvor er den på vej hen i fremtiden?


20. marts

Industrialiseringen.

Det startede med dampmaskinen og førte os frem til internettet. Hvorfor gik noget godt og andet skidt? Sker udviklingen hen over hovederne på os eller har vi faktisk indflydelse?


3. april

Gyldensteen Strand

Udflugt med guidet tur.


10. april

Det 20. århundrede

"De brølende tyvere", "de fem forbandede år", "de glade tressere", "fattigfirserne". Aldrig før er det gået så stærkt! Kunne du nå at følge med?


 17. april

Krigsveteran

Et møde med Jakob Hou Larsen, krigsveteran og krigsinvalid.


24. april

ikke helt på plads


1. maj

Afslutning

med kaffe, kage, hygge og fri debat.


© musikskolen 2018